Fremtidens fiskeri- og havbruksnæring
Program

Tirsdag 26. september
Åpning
Dørene åpner
10.00
Velkommen
Konferansier Hildegunn Fure Osmundsvåg, og Ordfører i Kinn
10.30
Åpningstale
Fylkesordfører Jon Askeland
10.40
Trender og rammevilkår for fiskeri- og havbruksnæringen
Rammevilkår for videreutvikling av næringen
Vidar Ulriksen, statssekretær for fiskeri- og havministeren
10.50
Hvordan ble fisken statens melkeku?
Mons Alfred Paulsen, advokat i advokatfirmaet Thommessen
11.05
Lavere investeringsvilje og ringvirkninger for leverandørindustrien
Anne Hvistendahl, sjef for Global Head Seafood i DNB
11.25
PAUSE
11.45
Hvordan rammes leverandørindustrien av grunnrenteskatten?
Krister Hoaas, regionsjef i Sjømat Norge
12.00
Havfiskeflåtens muligheter og utfordringer
Kay-Ove Hafsås, utredningsansvarlig i Fiskebåt
12.20
Fiskerisamarbeidet med Russland: Status og framtidsutsikter
Anne-Kristin Jørgensen, seniorforsker Fridtjof Nansen Institute
12.40
LUNSJPAUSE
13.00
Fem trender som former fremtiden
Christian Chramer, adm. dir. i Sjømatrådet
14.00
Hvordan skape mer aktivitet i norsk fiskeindustri?
Hofseth International
Roger Hofseth, CEO i Hofseth Internasjonal
14.20
Paneldebatt om rammevilkår for fiskeri- og havbruksnæringen
Statssekretær Vidar Ulriksen (Ap), Erling Sande (Sp), Olve Grotle (H) og Alfred Bjørlo (V)
14.40
Lakseforedling i Norge
Simon Nesse Økland, Group Communications Officer i Bremnes Seashore
15.10
PAUSE
15.30
Når «restene» blir hovedproduktet
Wenche Uksnøy, klyngeleder i NCE Blue Legasea
15.40
Utsiktene for landbasert oppdrett
Utsiktene for landbasert oppdrett i Norge
Frank Heimland, sjømatansvarlig i Carnegie
16.00
Leading the salmon evolution
Trond Håkon Schaug-Pettersen, adm. dir. i Salmon Evolution
16.20
Fullt og helt, ikke stykkevis og delt
Ingar Valvik, CEO i Viking Aqua
16.40
Slutt for dagen
17.00
19.00 - Middag på Havfuen i Måløy
